maanantai 22. kesäkuuta 2015

Meidän perheen uusi herkku

 

Vaniljainen hyydykekakku

"Juustokakku"

Juhannuksen ruokamenu ei ole mitään ilman jälkiruokaa.
Piti keksiä jotain kevyttä ja hyvää. Ja tietenkin ilman allergisoivia
ruoka-aineita.
Käytin pohjana perusjuustokakun ohjetta muunnellen sen meille sopivaksi.
Lopputulos oli enemmän kuin täydellinen!






Tässä kaikki ainekset, vain vaniljasokeri puuttuu kuvasta, joita tähän kakkuun tarvitaan.
On helppo ja nopea tekoinen.





18 kpl Digestive keksejä
100 g maidotonta margariinia
1 prk Alpro Soya vaniljakastiketta
1 prk Alpro Soya vispikermaa
9 liivatelehteä
1 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeri
½ dl mehua, itse käytin monihedelmä mehua

Laitoin liivatelehdet kylmään veteen likomaan.
Hienonsin keksi plenderillä aivan pieneksi hipuksi. Samalla sulatin mikrossa margariinin.
Kun margariini oli hieman jäähtynyt, sekoitin keksimurut margariinin kanssa tasaiseksi.
Painelin keksiseoksen irtopohjavuoan pohjalle, jonka pohjalle oli laittanut leivinpaperin.

Tässä vaiheessa on hyvä valmistaa liivetelehdistä hyydykeneste, jotta se kerkeää hiukan jäähtymään ennen kakkuseoksen joukkoon sekoittamista.
Eli kiehautin kattilassa mehun. Sekoitin pehmentyneet liivatelehdet yksitellen mehun joukkoon.

Sitten vispasin soijavispikerman kuohkeaksi vaahdoksi, jonne lisäsin sokerit ja vaniljakastikkeen pikkuhiljaa. Lopuksi ohuena nauhana valutin liivatelehti-mehuseoksen ja sekoitin tasaiseksi.
Kun ainekset oli tasaisesti sekoittunut, kaadoin sen pohjan päälle.

Annoin hyytyä yön yli jääkaapissa.


Lapsille tämä kakku kelpasi ihan tällaisenään. On maultaan mieto.
Mutta näin aikuisena siihen kaipasi jotain muuta vielä mukaan.
Pakkasesta sattui löytymään lakkoja, joten tein netistä löytyneen ohjeen mukaan lakkakiisselin.
Voin kertoa, että oli aivan täydellinen makuelämys.
Kakun kanssa varmasti sopii myös muutkin kiisselit ja marjakastikkeet tai miksi ei tuoreet marjatkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti