
Joskus ihmettelen miksi joka paikkaan pitää laittaa maitoa tai kananmunaa.
Nämä pullat eivät jää kakkoseksi tavanomaisten pullien rinnalla. Voisin sanoa, että ovat jopa parempia :)
Lisäksi mausta ei huomaa, että onko käytetty maitoa vai vettä, kananmunaa vai ei.
Maidoton ja kananmunaton pullataikina
![]() |
Korvapuusti kruunaa tämän kahvihetken. Kahvikin soijamaidon kera. |
50 g tuore hiivaa
1 tl suolaa
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
n.12 dl vehnäjauhoja
150 g margariinia
Voiteluun sokeria ja vettä
Koristeluun raesokeria
Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen.
Lisää suola, sokeri ja kardemumma.
Lisää jauhot ja lopuksi sulatettu margariini.
Kohota lämpimässä paikassa ½ tuntia.
Leivo pullia, anna kohoto 15 minuuttia.
Sekoita 1 dl vettä ja 1 rkl sokeria.
Voitele pullat sokerivedellä ja ripottele raesokeri päälle.
Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.
![]() |
Laskiaispullat soijavispikermalla ja vadelmahillolla. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti