keskiviikko 13. toukokuuta 2015

Keittiössä tuoksuu pulla



Joskus ihmettelen miksi joka paikkaan pitää laittaa maitoa tai kananmunaa.
Nämä pullat eivät jää kakkoseksi tavanomaisten pullien rinnalla. Voisin sanoa, että ovat jopa parempia :)
Lisäksi mausta ei huomaa, että onko käytetty maitoa vai vettä, kananmunaa vai ei.




Maidoton ja kananmunaton pullataikina


Korvapuusti kruunaa tämän kahvihetken.
Kahvikin soijamaidon kera.
½ l vettä
50 g tuore hiivaa
1 tl suolaa
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
n.12 dl vehnäjauhoja
150 g margariinia

Voiteluun sokeria ja vettä
Koristeluun raesokeria

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen.
Lisää suola, sokeri ja kardemumma.
Lisää jauhot ja lopuksi sulatettu margariini.
Kohota lämpimässä paikassa ½ tuntia.
Leivo pullia, anna kohoto 15 minuuttia.
Sekoita 1 dl vettä ja 1 rkl sokeria.
Voitele pullat sokerivedellä ja ripottele raesokeri päälle.

Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.

Laskiaispullat soijavispikermalla ja vadelmahillolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti